Lægehuset Rudkøbing

E-konsultation


Retningslinier og regler for brugen af konsultation, receptfornyelse og tidsbestilling

For at benytte elektronisk konsultation skal du være oprettet som patientbruger hos klinikken.

  • Du skal have en privat mail-adresse, som er aktiv og oprettet hos klinikken til at modtage e-mails.
  • Brugen af denne hjemmeside er på eget ansvar, og kan ikke erstatte alm. konsultationer og personlige henvendelser til din læge, hvor det skønnes, at den pågældende konsultation ikke er egnet til elektronisk konsultation. – Det er primært lægen som afgør dette, hvilket sker når henvendelsen besvares på anden måde.
  • Ved kritiske og alvorlige henvendelser SKAL kommunikation mellem patient og læge ske ved personlig fremmøde i klinikken, telefonisk eller via anbefalet brev.

Elektronisk kommunikation mellem læge og patient:

Ifølge overenskomsten imellem praktiserende læger og Regionerne, er der fra 1. april 2003 mulighed for i begrænset omfang at kommunikere med lægen elektronisk. Adgangskoder og muligheder oplyses af lægen, og kun bestemte sygdomme og tilstande vil være egnet til denne form for samarbejde. Det er ligeledes lægen, der individuelt bestemmer tildelingen af adgangskoder.

Der kan gives adgang til en eller flere af følgende muligheder:

  1. Egentlige e-konsultationer på korte konkrete problemstillinger vil være muligt. Kan der svares fyldestgørende vil svaret blive afgivet. Kræves der gentagne spørgsmål og svar, vil man blive bedt om at ringe op i telefontiden eller om at aftale en tid til konsultation. Svartiden kan sædvanligvis være maksimalt 5 hverdage. e-konsultationer er således ikke anvendelige til akutte spørgsmål. Det er begrænset hvor lange breve, der kan modtages via e-konsultationer. Lægen kan til enhver tid fjerne tidligere tildelt adgangsmulighed.
  2. Receptfornyelse på fast medicin bør genbestilles senest 3 arbejdsdage før udløb, idet man må forvente en svartid fra lægen.
 
Vejledning i brugen af Patients Portalen:

Hvis du vil selv åbne en brugerkonto:

Hvis brugerkontoen blev oprettet hos lægehusets sekretær: